Ztracen v Koreji

Ztracen v Koreji
Deníček jednoho exchange studenta z FELu

Cyworld

17 června, 2009

Cyworld, aneb korejský Facebook, je typická korejská stránka; tzn. plně funguje pouze v IE (nejenom kvůli pár ActiveX prvkům), je plná barevných a blikajících animací a je absolutně nepřehledná (a to nejenom protože je pouze v korejštině).

Stejně jako na všech ostatních korejských webech i tady platí, že se nikdo nemůže vydávat za nikoho jiného a všichni vystupují pod svým reálným jménem. Proto je při registraci potřeba vyplnit číslo sociálního pojištění, u cizinců číslo alien registration.

Celou registraci jsem dělal asi hodinu; nejdřív se teda ověří jméno s ID, pak se ověří e-mailová adresa a nakonec se ověřuje i telefonní číslo; napsal jsem tam číslo na kolej, kliknul na OK a v tu chvíli (ve 3 v noci) mi ten telefon zvoní. Korejsky mi nadiktovali pár čísel a ty jsem musel opsat do formuláře. Dalo to zabrat, ale zvládnul jsem to!

Jsou tam všichni; snad každý Korejec a každá Korejka si tam někdy i naprosto infantilně zdobí svůj profil nejen pečlivě vybranými fotkami.

Tak a teď se ukažte vy – kdo tam najde můj profil 🙂

3 Responses to “Cyworld”


  1. […] v práci dřív než váš šéf a taky později odcházet. Takže když šéf do noci brouzdá po Cyworldu, musíte holt […]

  2. comment number 2 by: Juju//suju love//

    o muj bože na nebi, to je strašně složitý.. Chtěla sem si cyworld založit, ale jak sem si přečetla co všechno k tomu je potřeba tak sem v koncích.. Co vlastně je to číslo alien registration a mám to vůbec když mi je 14 let??

  3. comment number 3 by: Džavy

    Alien registration ziskas, kdyz v Koreji zustavas dele nez 90 dni (bezvizova doba)…

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website