Ztracen v Koreji

Ztracen v Koreji
Deníček jednoho exchange studenta z FELu

03.08.2009 16:20:00 CEST

3 srpna, 2009

Jeste jsem chtel trochu rozvest tu dzungli 🙂 Ten narodni park nejak vubec neni delanej pro individualni cestovatele a tak prvni problem je najit v zaplave budek agentur skutecny oficialni vstup. O moznosti nechat si nekde veci taky v zivote neslyseli, tak jsem se k bumbunu vlacel cca hodinu a pul s plnou polni. Znaceni taky nic moc, ale nasel jsem to. Problem byl s vodou. Tah jsem s sebou 3 litry, z cehoz jsem pulku vypil hned po prichodu 🙂 Obleceni jsem propotil naprosto neskutecne, tricko se dalo luxusne zdimat a o pas jsem se fakt bal. Zbytek dne jsem chodil bez veci jenom do okoli – mj. do super jeskyne s netopyrama. Tam jsem ale asi na hodinu uviz mezi dvema skupinama vyletniku ve flipflopech 🙁

V bumbunu nas spalo 6, mj. i Tomas z Kosic. Jo a taky jeden Nemec, kterej celou dobu nezavrel pusu a asi i diky tomu jsme krome svetlusek zadnou zver nevideli. Ale vyspal jsem se paradne; do deviti se mi to za celou dobu snad jeste nepostestilo. Vlhkost vzduchu byla teda maximalni; ani trochu to neuschlo a navlhlo i to dosud suchy.

Canopy walkway byla fakt super i kdyz zhruba polovina je ted kvuli oprave nepristupna. Cestou zpatky jsem potkal tlupu opicaku.

Ve dve mi jela ta lod 🙂 Vsichni turisti asi jedou lodi nahoru a busem dolu; ja to zkusil obracene a bylo to rozhodne lepsi. Jizdenky na vlak teda uz nebyly, tak jsem cestoval skoro za dvojnasobek sedolezic na krosne u zachodu, bezva!

Do Kuala Lumpur Central jsme prijeli zpozdeny, ale co no. Dojel jsem az na stary nadrazi, pak chvili bloudil, ale nakonec jsem hostel v srdci Chinatown nasel. Hned jsem vyrazil do okoli; nahodou jsem narazil na monorail, tim jsem dojel k Petronaskam (hadejte, ktery jediny den v tydnu je zavrena vyhlidka ze SkyBridge, ktera je navic zadarmo, kurnik), odtud dosel k televizni vezi, pak nejaky mesity, bazary, namesti a tak.

Zitra vstavam pred ctvrtou 🙁 Musim dojit na bus na letiste a v 7:40 letim. V Malajsii jsem stravil 5 dni, utratil 330 ringitu a taky se mi tu moc libilo. Taky tady konci moje putovani jihovychodni Asii.

Uplne jsem zapomnel – thajsky holky jsem teda cekal podle vsech recenzi o dost lepsi. Malajsky holky bez satku jsou docela hezky. Dost se bojim Indie; co jsem tady potkal nejaky Indky, tak byly casto az vosklivy 🙁

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website